"Anya meggyógyul" rajzpályázat és családi nap

"Amennyiben valamelyik szülő beteg, és ezt az információt nem osztják meg a többi családtaggal, gyerekekkel, akkor olyan drámai titok képződik a család érzelmi terében, mely kezelhetetlen szorongásokat ébreszthet." (Tari Annamária - onkopszichológus)

"Anya meggyógyul" rajzpályázatunkkal, illetve a 2017. május 27-i családi nappal többek között erre is szerettük volna felhívni a figyelmet, amellett, hogy a rajzolás terápiás jelleggel is bír. Megható, szívet szorongató, sírós képek készültek, melyek egytől-egyik csodásak. A kiállítás megnyitó sem volt érzelmektől mentes, ami nem meglepő. Dr Mátrai Zoltán főorvos úrnak és természetesen Borinak is elcsuklott a hangja megnyitó beszédben, de aztán a díjátadó vidám hangulatú, nevetős, tapsolós, örömkönnyes eseménnyé vált.

A hely, ahova rettegve járunk-jártunk hónapokig-évekig és minden nap újra és újra megy valakinek az ANYUKÁJA.
A hely, amiről műtét, tűszúrások, csövek, kezelések, fájdalmak jutnak eszünkbe, pár órára lufiktól és lampionoktól színes, vidám, gyerekzsivajtól hangos, éneklős, lufihajtógatós, jógázós, beszélgetős, arcfestős hellyé változott. Akik velünk voltak, talán picit másképp lépnek be ezután a kórház kapuján, a gyerekek pedig kevésbé fognak rettegett helyként gondolni rá.

Végtelenül szívet melengető és megható volt mindezt átélni, és látni. Még szükségünk lesz pár napra, hogy feldolgozzuk az élményeket. Fogadjátok szeretettel a szépséges fotókat, melyeket (természetesen) egy sorstársunk drága férje, Simola Péter készített és magukért beszélnek....

Hálásan köszönjük az Országos Onkológiai Intézetnek, Professzor Kásler Miklós igazgató úrnak, Dr Mátrai Zoltán főorvos úrnak a lehetőséget és a közös munkát. Egymás mellett, egymás munkáját kiegészítve és segítve sokkal többet tehetünk az érintettekért! És ez mi célunk, mert ANYA CSAK EGY VAN!

Köszönet MINDEN önzetlen támogatónknak és önkéntes segítőnknek!

 

További fotók itt: https://www.facebook.com/mellrakinfoegyesulet/