Női Liga-Összefogás a női egészségért

Női Liga – Összefogás a női egészségért

Cselekedj! Magadért! Add tovább!

 

A női egészségmegőrzés területén dolgozó 5 civil szervezet 2018. március 8-án a Parlamentben megrendezett Hölgy-Válasz Nőnapi Konferencián jelentette be összefogását. A négy női egészséget érintő témával foglalkozó öt civil szervezet összefogása azért jött létre, hogy a lehető legszélesebb körben tudják edukálni a magyar nőket és társadalmat az egészséget érintő kérdésekben.

 

5 civil szervezet, 4 ügy – a női egészség megőrzéséért

 

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen és a Mellrákinfó Egyesület mottója „Beszélni kell a mellrákról, mert korai stádiumban felismerve igen magas arányban gyógyítható!” Magyarországon évente 7 000 nőnél diagnosztizálnak mellrákot, ebből 2 000 eset végződik halállal a késői felismerés miatt!

 

A Női Egészségért Alapítvány azért dolgozik, hogy az endometriózist korai stádiumban felismerjék, hogy elkerülhetőek legyenek a súlyos, életminőséget romboló műtétek és a meddőség. Magyarországon több, mint 200.000 nőt érint a meddőség vezető okaként jegyzett nőgyógyászati betegség.

 

A Mályvavirág Alapítvány célja, hogy egyetlen nő se halljon meg méhnyakrákban, hisz ez az egyetlen gyakori daganat típus, amely közel 100%-ban megelőzhető és mégis egyre fiatalabb korban üti fel a fejét; évente 400 nőt veszítünk el a betegség miatt.

 

A Babagenetika Egyesület küldetése a kismamák és családok felkarolása, a genetikai vizsgálatok minél szélesebb körű megismertetése, az, hogy minden kismamának alanyi jogon és ingyenesen lehetősége legyen igénybe venni a várandósság alatti korszerű genetikai vizsgálatokat. Amellett, hogy minden édesanya és édesapa megfelelő időben hiteles tájékoztatást kapjon, szívügyük, hogy segítő kezet és lelki támogatást nyújtsanak, reményt hozzanak nekik a nehéz helyzetekben.

 

A szervezetek a családok évében 2018-ban azért dolgoznak immáron összefogva, hogy a leggyakoribb női megbetegedések (endometriózis, méhnyakrák, petefészekrák, mellrák) és a babagenetika területén közösen támogassák a nők egészségét, mind az edukáció, mind pedig az egészségmegőrzés területén. Mindezt hitelesen, szakmai támogatás mellett teszik, összekötő kapocsként az állami intézmények, szakmai szervezetek, az érintettek és a lakosság között.

 

„A Női Ligát azért hoztuk létre, hogy egyesítve erőinket, tudásunkat, tapasztalatainkat minél több nőhöz szóljunk. Segítsük a megelőzést, a korai felismerést és támogassuk az érintetteket." mondta Salamon Adrienn, a Női Egészségért Alapítvány elnöke.

 

Tóth Icó, a Mályvavirág Alapítvány vezetője hozzátette: „Nagyon fontos, hogy egymás között is tudjuk irányítani a nőket, hiszen előfordul, hogy az egyik betegség után jön a másik, akár társbetegségként is, vagy egy mellrákkal érintett nő hozzánk fordul. Az együttműködés miatt minden érintett könnyebben jut el a megfelelő helyre, hogy specifikus segítséget kapjon."

 

„Érintett nőként és a Mellrákinfó Egyesület alapítójaként nagyon nagy erőt érzek ebben az összefogásban, mely példaértékű. Hiszem, hogy a többi szervezettel összefogva, a szakmával karöltve még több nőnek tudunk segítséget nyújtani.” – tette hozzá Halom Borbála.

 

“A női betegségekkel foglalkozó szervezetek összefogása jól mutatja, hogy az egészséget komplexen kell nézni. A közös programok jó lehetőséget teremtenek a több témában való információ átadásra; ügyeink együttes képviselete erősíti egymást” mondta Jó Marianna az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen vezetője.

 

 

További információ:

Mellrákinfó Egyesület, Halom Borbála, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen, Jó Marianna, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Babagenetika Egyesület, Sevcsik M Anna, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
„Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, Salamon Adrienn, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Mályvavirág Alapítvány, Tóth Icó, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2018. március 9 .

 

 

Friss hírek

Együtt könnyebb!

Együtt könnyebb!

Várunk támogató közösségünkbe a Facebookon, ha:     …elakadtál, és nem tudod, hogyan tovább ...bátorítást, biztatást szeretnél …támogatást szeretnél ahhoz, hogy elhidd, mellrák után is van élet ...fontos vagy magadnak, mert Te fontos vagy nekünk …hiteles forrásból... Részletek

SZJA kedvezmény tudnivalók!

SZJA kedvezmény tudnivalók!

A személyi kedvezmény igénybevétele szempontjából a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségeket meghatározó 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendeletbe immáron 2019. január 1-től a leggyakoribb női betegségek, úgy mint az endometriózis, mellrák, méhnyakrák, petefészekrák... Részletek

Gyógyulásom könyve

Szeretettel ajánljuk nektek a Pink Bolero Egyesület, Gyógyulásom könyve című online kiadványt, melyben minden a betegséggel kapcsolatos kérdésetekre választ kaphattok.   https://www.gyogyulasomkonyve.hu/gyogyulasom-konyve/?fbclid=IwAR3drfPx0blViews8xZEpEbbijJGc2Qd0iCBaLOeVNbz9d3cXC9-WDtxNo0   2019.január 28. Részletek

Onkológiai ellátás eredményeire vonatkoz…

Onkológiai ellátás eredményeire vonatkozó felmérés

A tavaly júniusi JACPO (Joint Action of Cancer Patient Organizations in CEE Countries) találkozón, melyre mi is meghívást kaptunk, megszületett az alábbi kérdőív, amelynek célja, hogy összegyűjtse a Kelet-Közép-európai régió országaiban... Részletek

További információk

Kapcsolat

Köszönjük, hogy megtiszteled oldalunkat, reméljük, megtalálod kérdéseidre a vála...

Részletek

Kik vagyunk?

Röviden válaszolva: ÉRINTETTEK. Hosszan válaszolva: KETTŐS KÜLDETÉST FELVÁLLALÓ...

Részletek

Facebook

Ha kérdésed van, vagy ha szeretnél sorstársak között lenni, vagy egyszerűen csak...

Részletek

Partnerek-Támogatók

Hálás köszönet minden kedves partnerünknek a támogatásért! http://www.elevengust...

Részletek

Blogok, történetek

Igyekeztünk összegyűjteni a blogokat ebben a témában, amik segíthetnek, ha éppen...

Részletek

Könyv és filmajánló

Szeretettel ajánljuk alábbi könyveket, filmeket - nekünk segítettek! Könyvek: Al...

Részletek

Hozzátartozók mondták

Mellrák férfi (férj, élettárs) szemmel A rák, nem csak a beteg, hanem a férj, él...

Részletek

Mellrák után is van ÉLET - bakancslista

Kucsora Mónika - 27 évesen diagnosztizálták mellrákkal "Nyirokcsomók eltávolítás...

Részletek

Utolsó kemó

Leírhatatlan érzés... Mi - a Mellrákinfó Egyesület önkéntesei - is végigcsináltu...

Részletek

Támogatás

A Mellrákinfó Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy minél több nőnek segíthe...

Részletek

Média megjelenések

Média megjelenések 2019. 03. 14. ATV / Jakupcsek plusz http://m.atv.hu/videok/vi...

Részletek

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűj...

Részletek